Bewegen, de ideale uitlaadklep!

In mijn vorige blog benoemde ik alle voordelen van sporten en bewegen als moeder. Wat hebben we een heftige periode achter de rug! Een tijd waarbij de kinderen veel thuis waren en de meeste van ons dit ook moesten combineren met werk. Het hebben van een, gezonde, ideale uitlaadklep is dan zó ontzettend waardevol. Ik merk dat er steeds meer mensen in beweging zijn gekomen en wat is dat mooi om te zien! Niet alleen om je fysiek je beter te voelen, maar ook om mentaal veerkrachtiger te worden.

Wat ik doe om fit te blijven?
Om ervoor te zorgen dat ik veel energie blijf houden, zorg ik dat ik veel beweeg. Ook al zijn de weken heel druk met mijn twee zoontjes (Tygo van 4 en Boaz van 1 jaar). Wanneer de jongste zijn slaapje doet ga ik vaak een workout doen in de achtertuin. Er zijn op het internet talloze workouts te vinden. Zelf gebruik ik de app van Nike Trainings Club. Met deze gratis app kan je meer dan honderd workouts downloaden voor verschillende niveaus. Daarnaast doe ik aan hardlopen. Aangezien ik in de avond niet altijd puf meer heb om te gaan rennen doe ik regelmatig s ’avonds een yoga les. Ik word hier erg ontspannen van en slaap erna als een roos (mits de jongens doorslapen😉). Deze lessen volg ik via Yoga Hilversum, in de corona tijd deed ik dit online. Nu worden er ook buiten weer lessen gegeven.

“Maar ik ben helemaal niet sportief?”
Als je een tijd niet hebt gesport kan er een enorme drempel zijn om in beweging te komen. Wanneer jij dan bovenstaande leest, rol je waarschijnlijk met je ogen en denk je “yeah right!”. Maar ook JIJ kan in beweging komen! Zie het als een fijn moment voor jezelf om weer op te laden. Begin bijvoorbeeld met een rondje te wandelen, wanneer de kinderen op bed liggen. Het kan suf klinken, maar nu met het mooie weer s ’avonds kan een wandeling zo rustgevend zijn! Spreek een vaste avond af en ga met een vriendin of buurvrouw. Verzin vooral iets wat je leuk vindt. Houd je van dansen? Zet dan iedere dag je favoriete muziek op en ga tien minuten helemaal je dak. Of meld jezelf aan voor een leuke challenge, doe in ieder geval iets waar je vrolijk van wordt anders is het lastig vol te houden. Wat vond je vroeger altijd heel leuk om te doen? Pak die oude hobby weer op of begin met iets nieuws, het gaat het nieuwe energie geven!

de ideale uitlaatklep

Mijn oudste zoontje Tygo vind het heel normaal als ik ga sporten. Hij probeert wat mee te doen met oefeningen of we doen tikkertje tussendoor bij ons achter in het parkje!

Geen tijd?
De smoes dat je geen tijd hebt om te sporten kan je nu wel eens overboord gooien. Zelfs al zijn je dagen bomvol er is echt wel een moment voor ontspanning. Een aantal uur per dag scrollen door social media lukt je ook😉. En waarom kunnen vaders wel altijd tijd maken om meerdere keren per week te sporten? Spreek samen af, dat jij ook tijd nodig hebt voor jezelf. Geloof mij dat gaat zijn vruchten afwerpen! Zodra je merkt dat je er energie voor terugkrijgt gaat het leuk worden. Oh ja en wat strakker in je vel voor de zomer, is ook best mooi meegenomen!

  • Linda Bijl FEM in beweging

    Ik ben Linda en ik ben 35 jaar. Ik woon samen met mijn vriend Robbert en onze twee zoontjes Tygo (’16) en Boaz (’19) in Loosdrecht. Met mijn bedrijf FEM in beweging breng ik vrouwen fysiek en mentaal in beweging. Als moeder is het belangrijk dat je lekker in je vel zit. Ik gun iedere moeder een fijne tijd, waarbij je weer kan genieten. Ik ben wandelcoach, bootcamptrainer en Mindfulnesstrainer. FEM in beweging biedt zowel één-op-één coaching als maandelijkse wandelingen met thema’s over bewust leven.

    www.feminbeweging.nl

tips om stress te verminderen