Tips om stress te verminderen

Je voelt je opgejaagd en in je hoofd buitelen je gedachtes over elkaar heen. Wat moet je nu als eerste doen en wat als laatste? En het moet allemaal wel op tijd klaar zijn…In je hoofd voel je nu ook al licht je hoofdpijn opkomen en je denkt daar gaan we weer. Even tanden op elkaar knallen en dan aan het einde mag ik rust nemen. Het einde wat is het einde dan? Dat je niet happy bent voelt zo is een feit. Je voelt je gestresst en constant de druk van het vele moeten. Hoe kan je daar dan nog tijd vrij maken om echt even niks te doen. Ik geef je tips om stress te verminderen en meer rust te krijgen in je hoofd.

Tips om stress te verminderen

De volgende simpele tips helpen je om je stressniveau naar beneden te krijgen. Om rustiger te worden en zo vanuit overzicht en rust aan de slag te gaan. Zodat je ook echt tijd krijgt om niks te doen en hiervan te genieten.

Schrijf je gedachtes op die stress veroorzaken

Door te schrijven zet je je gedachtes op een fijne manier   op papier. Doordat ook met je handen bezig bent vertraag je. En creëer je overzicht. Daarbij  de dingen die je opschrijft zijn je gedachtes, maar het zijn geen feiten. Je denkt dat ze waar zijn, maar is dat echt wel zo?

Bedenk wat het ergste is wat je kan overkomen

Doordat de realiteit vaak minder erg is dan je gedachtes, krijg voel je weer lucht. En als het allerergste wat je zou kunnen gebeuren toch overkomt, wat zou je dan doen? Hoe zou je erna weer doorgaan?

Praat er over met anderen

Je hart luchten, aangeven waar je mee zit en hoe dit voelt, lucht vaak al erg op. Daarbij kan de ander soms een nieuw blik op de zaak werpen, waardoor je mogelijkheden ziet.

Bekijk je zelf door je te verplaatsen in een ander

Hoe zou een ander zich voelen in deze situatie? Wat voor ideeën of oplossingen zal zij hebben? Welke problemen zou zij zien en wat is nu eigenlijk het grootste probleem?

Maak het kleiner

Hak het probleem in stukjes. Wat voor problemen zit er allemaal in, welke stappen moet je nemen? En wat heb je per stap nodig? Je hebt zo een beter overzicht en je hoeft niet alle stappen tegelijk te nemen. 1 stukje per dag kan al voldoende zijn.

Wat gaat wel goed

Maak een lijst van alle dingen die wél goed zijn gegaan. Wat kan je hiervan inzetten, wat heb je al gedaan en wat. Je hebt vaak al veel meer gedaan dan jezelf weet. Denk een terug aan die momenten en voel ook je vertrouwen terug in jezelf wat je toen had. Wedden dat je het nu weer kunt!

Ik wil je heel veel succes wensen en één ding, leer NEE te zeggen, want je kunt niet alles doen.

  • Mirjam Beek Slow and Grow by Mirjam

    Ik help jou het leven te leiden dat bij jou past. Getrouwd en moeder van 3 kinderen. Anna van 7, Emma van 5 en Pieter van 2 jaar. Waarom ik als coach geloof in minder moeten en meer willen? Omdat willen rust, voldoening en energie geeft. En omdat moeten druk, stress en onrust veroorzaakt. Waar kies jij voor? Voor mij is dat niet moeilijk. Een leven vanuit willen voelt licht, vrij en authentiek.

    www.slowandgrow.nl

bewegen, de ideale uitlaatklep