Zo creëer jij meer balans in je leven

Hoe kan je meer balans creëren in je leven nu je overspoeld dreigt te raken door alles?

Je raakt overspoeld door e-mails, appjes, dingen waar je nog even naar moeten kijken en informatie. De stress van alles om je heen wat er allemaal zo perfect lijkt uit te zien, helpt je ook niet. Je hebt het gevoel dat je midden in een tornado zit en het einde is zoek.

Je hoofd draait over uren en je verlangt naar een moment van rust. Een moment even voor jezelf, zonder de gedachten wat je allemaal nog moet doen. Een moment van ontspanning en niet van alles moeten.

Je bent geen slechte moeder of werkneemster het is gewoon super belangrijk dat je hieraan (meer) kunt toegeven.

Imagine

Stel je eens voor dat je een dag hebt waarin je relatief een rustige werkdag hebt en je je volledig kunt concentreren op je werk. Dat je deze dag tevens tijd hebt voor anderen dingen zoals je gezin en tijd voor jezelf. Dat je die dag enkel taken uitvoert die impact hebben, waardoor je je doelen bereikt. Klinkt bijna idyllisch toch? Maar het is echt haalbaar.

De allerbelangrijkste vraag is welke keuzes moet je hiervoor maken om minder te moeten? Zodat je met focus en gerichte aandacht aan de slag kunt gaan. Hierdoor zul je moeten veranderen en dingen moeten loslaten. Dingen die je eigenlijk niet dienen of je alleen maar energie kosten.

Zo creëer jij meer balans in je leven:

  • Wat maakt dat je zou willen veranderen? Wat zal er veranderen voor jou, je gezin en je carrière als je besluit om minder te moeten? Schrijf dat eens zo precies mogelijk voor jezelf op.

Om serieus te kunnen veranderen is het handig om in een notitieboekje elke dag de volgende vragen te beantwoorden. Doet het aan het einde van je (werk)dag en neem er gewoon een paar minuten voor. Hou dit experiment ook een paar weken vol. Zodat je echt nieuwe inzichten en gewoontes gaat krijgen.

  • Wat werkte goed vandaag, zodat ik het minder druk had?
  • Wat heb ik vandaag geleerd of ontdekt zodat ik morgen hier nog beter gebruik van kan maken b.t. druk zijn?

Als je dingen probeert, onderzoekt en ermee experimenteert zal niet alles goed gaan of in ene lukken. Sommige dingen zullen ook beter werken dan andere dingen of soms zal het zelfs ongemakkelijk aanvoelen. Dit is niet raar, je bent nu eenmaal bezig om verandering aan te brengen. Maar heb vertrouwen in jezelf.

Probeer om aan het einde van de week eens terug te kijken, naar je aantekeningen van die week.

  • Wat heb je deze week geleerd en ontdekt?
  • Welke van deze nieuwe inzichten kan je meenemen voor de komende week en blijven doen?

Zorg ervoor dat je iemand in je omgeving die je hierbij zou kunnen steunen, je man, vriend, vriendin, collega of ik dat mag ook.  Zodat je samen kunt bespreken hoe het gaat,  maar deze persoon  kan  je ook steunen, supporten en je  eraan herinneren aan je voornemens als het even niet lukt. Want hoe meer jij kenbaar durft te maken wat je wilt en wat jij nodig hebt hoe meer het je het realiseert.

  • Mirjam Beek Slow and Grow by Mirjam

    Ik help jou het leven te leiden dat bij jou past. Getrouwd en moeder van 3 kinderen. Anna van 7, Emma van 5 en Pieter van 2 jaar. Waarom ik als coach geloof in minder moeten en meer willen? Omdat willen rust, voldoening en energie geeft. En omdat moeten druk, stress en onrust veroorzaakt. Waar kies jij voor? Voor mij is dat niet moeilijk. Een leven vanuit willen voelt licht, vrij en authentiek.

    www.slowandgrow.nl

zwangerschapscursus op afstandtips om stress te verminderen